Absurdní?

25. 5. 2010 7:37
Rubrika: Názory

               Normální nebo absurdní?

     Žena, která se podílela  na oživení křesťanství nejdříve v Itálii a posléze i ve světě měla přednášku k politikům. Při ní zdůraznila známé přikázání: Miluj svého bližního, jako sám sebe.

Rozvinula toto přikázání dál: Miluj národ toho druhého, jako svůj vlastní. A ještě dál: Miluj i politickou stranu toho druhého, jako svou vlastní.

       Zdá se takový požadavek v období vypjaté volební kampaně absurdní? 

 Kristus nám říká ještě daleko náročnější větu. Milujte i své nepřátele.

       Zachovejme si tedy své názory a své přesvědčení, ale chovejme se k jiným s úctou.

Zobrazeno 1157×

Komentáře

alimduL

Milovat politickou stranu, s jejímiž názory nesouhlasím, je v našem státě určitě těžké, možná to je v současnosti utopie. Prozatím by stačilo: neházet špínu na druhé politiky. Myslím, že se v tomto období doslova zamořuje vzduch pomluvami, špínou a negativními věcmi. Nebylo by lepší hledat cestu, jak ven z krize, čím začít, abychom nezadlužovali další generace? Tohle dělá tak málo politiků, proto je třeba dát hlas těm, kdo se o to alespoň pokoušejí.

HelenaH

Ten požadavek není absurdní. Je jen moc těžké vypjaté emoce mít pod kontrolou-potřebujeme k tomu Moc, kterou má jen Ježíš -jako když utišil rozbouřené moře...odpusťte mi, prosím, všichni, kteří jste moje poznámky k volbám mohli vnímat jako nepřátelské. To jsem nechtěla +

Piki

Neni to absurdní požadavek. Je to skoro až nutnost bych řek....protože kdyby nebyla ta druhá politická strana tak by politici neměli s kým soupeřit o moc, což je náplní jejich práce, a jejich práce by tak ztrácela smysl.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková