Vzkříšení

30. 3. 2013 8:20
Rubrika: Názory

Vzkříšení

naše vzkříšení

Kéž bychom byli vzkříšeni už nyní na základě Ježíšových slov, abychom učinili strom dobrým, i jeho ovoce dobrým. Kéž bychom byli vzkříšeni ze své polovičatosti a života plného rozporů, v němž podivně balancujeme mezi dobrem a zlem.

Sním o tom, kdy se my křesťané již konečně jednoznačně přihlásíme k Bohu – Bohu Otci, Synu, Duchu Svatému a to tím, že budeme rádi plnit jeho přání a půjdeme cestou pravdy, kdy starost o duši bude prioritou a plnění Boží vůle naším ideálem.

Každý z nás ať velmi dobře ví, v co věří, učí se od Krista z Jeho slov i z Jeho příkladu, dívá se na všechno dění jakoby Jeho očima. Když budeme milovat Ježíše tou láskou, jakou On miluje nás – dokážeme odmítnout styl života ateistického světa. Dokážeme si zachovat čistotu v myšlení i jednání. Také náš myšlenkový okruh bude daleko lepší, než jaký se nám snaží předkládat svět, již nebudeme pouze napodobovat to, co dělají jiní. Bude nám naprosto jasné, že máme chránit důstojnost lidského života od početí až do přirozené smrti. Dokážeme odmítnout, když některý sexuolog postižený ateismem a vidinou zisků bude říkat opak.  Nejintimnější projevy lásky budeme nacházet jedině v manželství požehnaném Bohem. Správný věřící chlapec si tedy pro manželství bude hledat hodné věřící děvče a děvče zase hodného chlapce. Kluci nebudou hrubí a vulgární, aby si jich mohly slušné dívky vážit, děvčata se budou oblékat s rozvinutým smyslem pro slušnost natolik vkusně, aby jimi chlapci, kteří touží po odpovědném trvalém vztahu, nepohrdali. 

Víra nebude zakopaná a tajně ukrytá, ale budeme na ni hrdí.

Budeme se zasazovat o to, aby zákony lidské byly v souladu se zákony Božími. Budeme ovlivňovat veškeré umění včetně filmové tvorby.

Dalo by se uvádět stovky příkladů, co by s pohledem na Krista mohlo být ve světě daleko krásnější, neboť v Něm je řešení naprosto všeho.

On skutečně je Cesta, Pravda a Život.

Zobrazeno 956×

Komentáře

maxmilian

Kéž by.... ;)

JiKu

Ano. Souhlasím. Jenže,

Problém vidím v tom, že je nás - křesťanů - ve světě, alespoň v tom našem - drtivá menšina. A máme-li se chovat takto, není to možné jinak, než že se
1) vůči světu vymezíme, budeme se chovat JINAK
2) budeme nutně považovat tuto svoji jinakost nikoli za jednu z legirimních alternativ, ale za LEPŚÍ a při věrnosti Kristu ZÁVAZNOU.
3) Budeme-li toto považovat za správné a dobré, nutně budeme považovat jiné chování (kterého se máme vystříhat) za špatné.

Body 2) a 3) jsou však politicky nekorektní (bod 1) je vnějším markerem oné nekorektnosti) a svět politickou nekorektnost trestá.

Závěr: Věrnost Kristu je politicky nekorektní a kdo se o ní pokusí, bude světem napadnut a trestán.

Domnívám se, že takový požadavek není v dnešní církvi populární.

mortiferka

Kdo chce žít s Kristem Pánem a Církví, nemůže dnes, bohužel, spoléhat na pastýře, protože jsou vesměs (až na nemnoho výjimek) Kristu Ježíši a jeho Církvi zcela nevěrni. Otročí všelijakým modlám - popularitě, ideologiím, majetku a různým zvrhlým neřestem. A dokonce kněží svatého života, vyskytnou-li se, zpravidla nejsou schopni lidi vést do nebe, protože nejsou pro tento úkol vybaveni vzděláním v nauce a praxi vysluhování svátostí, takže marní čas a síly ve frenetické pastoraci bez výsledků.
Věřící jsou odkázání sami na sebe, na literaturu a co do svátostí na prakticky detektivní práci při hledání použitelného udělovatele.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková