Važme si svátosti manželství.

6. 3. 2021 13:58
Rubrika: Názory

Važme si svátosti manželství.

Náš Pán Ježíš dal své církvi 7 svátostí, v každé svátosti je blízký, přítomný. Važme si svátosti manželství. Lidé, kteří si navzájem důvěřují, mají se navzájem tolik rádi, že spolu chtějí prožít věrně celý život, založit rodinu a vychovat společně děti, takoví lidé se na manželství těší. Nehledají nekonečné výmluvy pro odkládání sňatku. Když jsou snoubenci věřící, snaží se o předmanželskou čistotu, touží pro společnou cestu životem po Božím požehnání, rádi přijímají svátostné manželství.

 

Při svatebním obřadu, obdivuji jak je náš katolický svatební slib krásný a současně závazný. Svatební slib není určen jen pro den svatby, manželé ho žijí každý den.

 

Je velká škoda, že lidé, kteří nepoznali Boží lásku, jsou k Bohu lhostejní a nemají tedy zájem poznávat jeho vůli, začnou spolu žít jako manželé, i když manželi ve skutečnosti nejsou. Ještě smutnější je, když jejich špatný příklad napodobí někteří věřící snoubenci. Jeden z výroků našeho kněze byl „hříchem dnešní doby je, že nevidí hřích.“Jiný kněz se v promluvě obrátil na rodiče s výtkou:“jak jste vychovali své děti, když žijí na hromádce, když žijí v těžkém hříchu?“ V takových případech je vhodným lékem obnova svědomí ve spojení s odpovědností před Pánem Bohem. Nejlepším vzorem pro mladé manžele bývá manželství rodičů.

 

Prosme o Boží pomoc, provázení a požehnání. „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo, praví Pán, a můj Otec ho bude milovat, a přijdeme k němu.“ Tomu slovu záleží na nás, abychom je žili a těšili se v jeho blízkosti, aby nás živilo. 

 

Je krásné žít ve vztahu lásky a míru k našemu Stvořiteli i mezi sebou navzájem.

 

Velmi pěkně o manželství mluví manželé Kvapilíkovi https://www.youtube.com/watch?v=7ZP96_4OeSo

Zobrazeno 383×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková